Ergo-kalusteet Oy

Ergo-kalusteilla Mikkoseen on luotettu jo viidellä vuosikymmenellä

Kuopion Karttulassa 1988 aloittanut Ergo-kalusteet Oy toimittaa erikoiskalusteratkaisuja, hygieniatuotteita ja -kalusteita sekä erikoismuovikoneistuksia aina niiden suunnittelusta toteutukseen saakka. Ergo-kalusteilla kokemus yhdistyy korkeaan laatuun kaikessa tekemisessä, ja vakavaraisella yrityksellä on hyvin hoidettu talous. Taloudenpitonsa yritys on luottanut Laskentapalvelu Mikkoselle jo viidellä vuosikymmenellä.

– Mikkosella on hoidettu yrityksemme kirjanpito, laskenta ja budjetointi aivan alkuajoilta lähtien, ja olemme saaneet avun muun muassa rahoitukseen, investointeihin, ennakoivaan johtamiseen sekä henkilöstömme kouluttamiseen. Työ on ollut tekemistä ja tapaamisia yhteisten asioiden puolesta, kertoo Ergo-kalusteiden perustaja ja entinen toimitusjohtaja Pekka Venäläinen, joka nykyisin vaikuttaa yrityksen hallituksen puheenjohtajana. 

Vaikka maailmantalouden heilahdukset ovat vuosien saatossa haastaneet yritystoimintaa myös Ergo-kalusteilla, on haasteista aina selvitty kovalla työllä ja Mikkosen asiantuntemuksella. Esimerkiksi 1990-luvulla syväksi lamaksi kääntyneessä finanssikriisissä Mikkonen auttoi yritystä eteenpäin tilanteessa, joka muuttui kaoottiseksi liki yhdessä yössä.

– Eihän me oltaisi pärjätty, jos Mikkosella eivät olisi hallinneet niin tarkasti kirjanpitoon, verotukseen ja laskentatoimeen liittyviä yksityiskohtia! Mikkonen on osaltaan ollut mahdollistamassa meille kannattavaa liiketoimintaa, sillä yritystoiminnassa tarkka budjetointi ja ennakoiva johtaminen on kaiken A ja O. Mikkonen on ollut meille kullanarvoinen kumppani, Venäläinen summaa.

Ergo-kalusteilla toimintaa ja tekemistä kehitetään jatkuvasti; laaja materiaalivalikoima, moderni konekanta ja henkilöstön kouluttaminen varmistavat kaikki osaltaan kannattavan yritystoiminnan suhdanneherkälläkin toimialalla. Eteenpäin on yrityksessä menty joka vuosi, vaikka koronapandemia ja käynnissä oleva hyökkäyssota haastavatkin raaka-aineiden saatavuusongelmina ja kustannuspaineina. 

– Ammattitaitoisen laskentapalvelun merkitys korostuu tällaisessa tilanteessa. Toimitusjohtajana asennoidun tekemiseen siten, että koska en voi itse osata kaikkea, riittää, että tiedän osaajan. Yritystoimintaan tai vaikkapa rahaliikenteeseen apu löytyy aina Mikkoselta – sieltä saan kaiken mitä tarvitaan! tähdentää Ergolle 10 vuotta sitten tuotannon ja myynnin kehittämisprojektiin tullut ja vuodesta 2020 toimitusjohtajana toiminut Jari Viikki

Pitkän, 80-luvulta jatkuneen asiakassuhteen salaisuus on molemminpuolinen luottamus, ja tästä uskaltaa varmasti puhua jo kumppanuutena. Toimivan yhteistyön kannalta tärkeää on avoin kommunikointi arjessa sekä se, että tilitoimiston perustehtävien lisäksi suuntaviivoja saa tarvittaessa muidenkin asioiden hoitamisessa. Pieni, joustava ja paikallinen kumppani myös helpottaa tekemistä usein kiireisessä arjessa.

– Me puhumme Mikkosen kanssa samaa kieltä. He tuntevat meidät ja ovat vuosien saatossa omaksuneet tapamme toimia. Viime vuosina yhteistyö on syventynyt entisestään, ja esimerkiksi palkanlaskennan olemme siirtäneet myös Mikkoselle. Lisäksi tuttuun paikkaan on helppo lähteä paikan päälle katsomaan, jos itse vaikkapa tarvitsen jonkin asian rautalangasta vääntäen, Viikki naurahtaa.

Stressaako taloushallinto, mutta kumppani puuttuu? Soita meille ja pyydä tarjous palveluistamme. Autamme sinua kaikkissa taloushallintoon liittyvissä ongelmissa.

Ota yhteyttä ›
Soita Ota yhteyttä